dimecres, 6 de gener del 2010

Per una llei anti tabac a Andorra

     Amb motiu de les passades eleccions generals es va crear una causa al Facebook  demanant que s’impulses una llei anti-tabac al principat, es van reunir uns 600 usuaris i es va demanar a les diferents opcions polítiques el seu posicionament sobre el tema (pel que he pogut veure a la causa del facebook hi va haver una resposta favorable de CR, encara que interpretable, les altres opcions polítiques no van respondre, o almenys no hi ha constància escrita en aquella pagina).

     Ara, passats uns quants mesos es torna a reactivar des de la societat civil una campanya per promoure una proposició de llei d’iniciativa popular, es tracta de recollir signatures fins aconseguir el suport del 10% del cens electoral. De moment s’han establert els següents punts de recollida de signatures:
- Cadena Pirenaica - Encamp 
- Comú d'Encamp
- Comú de Canillo
- Centre Cultural La Llacuna- Andorra La Vella
- Hall de l'aparcament de la Plaça del Poble – Andorra la Vella
- Oficina de Turisme de la Plaça Laurèdia - Sant Julià

     També trobaràs informació a la web del programa de radio Ningù es Perfecte.

     Sense caure ens extremismes prohibicionistes crec que es indispensable que el nostre país es doti d'una legislació moderna sobre el tema. Ningú pot ignorar els perjudicis del tabac sobre la salut, no es tracta tant de prohibir com de garantir drets. Tothom es lliure de seguir els hàbits que estimi oportuns, s'ha de garantir però els drets de qui no han triat: els fumadors passius, ja sigui en el seu lloc de treball, o en d'altres circumstancies. Cal també prevenir el tabaquisme en menors, vetllar perquè el conjunt de la població rebi una informació clara sobre els riscs del tabaquisme (campanyes d'informació i prevenció) i que s'ajudi als qui decideixin deixar de fumar.

     No s'hi val dir que qualsevol llei perjudicaria al sector de l'hostaleria, del lleure, del tabac...
Tots els arguments dels que s'oposen a les lleis anti-tabac s'han vist desmuntats en els llocs on s'ha legislat  en aquest sentit (es a dir en tots els països del nostre entorn) i encara que aparegués  algun efecte negatiu sempre es veuria compensat pels beneficis sobre la salut de la població, sobre la imatge del país, i fins i tot en termes econòmics (estalvis en salut publica)


     Per respecte als qui no volen que els "fumin", llei anti-tabac JA!





     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada